Monday, March 16, 2009

DAH LAMA TAK MENULIS....

Assalamualaikum....

Alhamdulillah, hari ni, pagi ni dengan deraian hujan yang sejak hari sabtu tak henti2, hamba nak zahirkan kesyukuran hamba sebabnye. dapat lagi hamba menghirup udara, menikmati keindahan ciptaan Illahi. Hamba dapat jugak mencoretkan sesuatu dalam blog hamba yang tak seberapa ni kan. Hari ni hamba takde class. Sebabnye, batal. Lecturer ade ape la hamba pun x tau.. Ape nye student la hamba ni kan.. Tak amik perkembangan langsung. Malas sebenarnye.. Jangan malas macam hamba. Kadang2 kita ni tak pernah nak amik tau ttg keadaan sekeliling. Bukan tu saje, ttg hidup sendiri kadang2 pun terabai. X sempat nak bagi masa utk diri sendiri.

Dalam hidup ini, dalam kita nak kejar sesuatu, kita seharusnya bagi masa kat diri kita sendiri. Satu perkara yang hamba belajar, katakan 'TIDAK/NO' pada sesuatu yang tidak perlu bagi kita. Tapi kadang2 lupe jugak nak zahirkan. Bukan pe, tak sampai hati dibuatnye.. Bila hidup terlalu sibuk dengan benda2 yang meng'tension'kan, seharusnya kita cari ruang yang sepatutnya. mungkin setiap orang akan berbeza caranya.. Kalau hamba dihimpit dengan benda2 macam ni, hamba lebih suka bersendiri dan berdiam diri. Bagi hamba mungkin itu jalan terbaik buat hamba. so, terpulang pada kita untuk kita manage kita punya problem. Biar ape orang kata, asal kita tau ape yang kita nak. Jangan terlalu mengikut ape yang disuruh. Suarakanlah ape yang terbuku agar orang tau ape sebenarnya yang kita fikirkan...

SO, MAKE UR LIFE GOING SIMPLE...

No comments:

Post a Comment