Monday, June 1, 2009

CERITA KU..

Assalamualaikum....

Hari ni, actually, hamba still rasa sedih lg ni coz my beloved pendrive still x jmpe. Tp, ape boleh buat. Pendrive hilang, hidup terpaksa diteruskan. Huhuhu...

Malam semalam, hamba dengan kawan2 gi makan kat luar. Kat dungun ni, tempat makan paling romantis kat tepi pantai la. Kalau sape2 nak makan tomyam best, datang la LAILA TOMYAM. Ni la kedai makan yang hamba lepak dengan kawan2 hamba semalam. Kawan hamba sebenarnya ajak makan kat luar ni. Bagus jugak idea ni fikir hamba. Lama dah tak makan kat luar. Hamba pun dah takde idea nak masak pe malam ni. Hehehe... Malas jugak sebenarnya.. Tapi, hari ni, hamba lupa la nak masakkan utk sahabat muslimin hamba yang mesti tengah dan sangat kelaparan kat hostel tu. Huhuhu.. Maaf la yek sahabat2 ku sekalian. Ye la, time2 orang lain sibuk b'cuti, kawan2 yang mana wat short course duk hostel susah nak dapat makanan. Dining tak bukak. Sebab tu la, ana dengan sahabat2 kat umah ni wat keputusan nak masakkan utk sahabat2 yang duk hostel.

Ok, kita berbalik pada makan tadi. Banyak jugak hamba makan. Hamba order nasi goreng kampung dengan tomyam campur. Sampaikan tak larat hamba nak habiskan. Tu la, sape suruh order banyak2. Pastu, mula la nak bangun pun tak larat. Hahahaha... Tapi sebab azam yang tinggi untuk makan hari semalam, hamba cuba gak nak habiskan.. Tapi sayang kan, kalau hamba amik gambar tomyam tu, boleh post kat sini. Lupe lak nak amik. Dah lapor sangat kan.. Abis je makan, hamba ngan sahabat masuk lak hostel. Gi jumpe sahabat2 lain. Tp, jahat jugak hamba ni. Masuk dalam tak bawak pape buah tangan pun. Sian diorang. Lama gak lepak ngan diorang. Bincang macam2. Bukan pe lepak ngan diorang tu, duk umah bosan sangat. Padahal boleh je kalau nak study. Tp sebab malas sangat. ;)

Hari ni lak, satu hari tak tau nak wat pe. Dah la class takde seminggu. Bosan yang amat diriku ini. Dah la puasa. Nak makan tak boleh. Kalau tak, boleh la jugak sumbat2 makanan dalam mulut ni. Huhuhu.. Makan je hamba ni. Dah takde keje lain dah. Mane taknye, baru2 ni, berat badan hamba turun 5 kilo. Banyak sangat.. Tak boleh jadi. So, keje hamba sekarang, nak naikkan je berat badan ni jadi 50 kg semula. Orang lain sume nak turunkan berat badan, tapi hamab beria-ia nak naikkan. Pelik la kan???

K la.. Hamba nak wat keja lain lak ni. Nnti, ape2 hamba citer lagi kat blog hamba yang macam pe dah ni. Tapi, doakan moga misi menaikkan berat badan hanba berjaya yek... :)

No comments:

Post a Comment