Wednesday, December 16, 2009

MY FIRST DAY

Assalamualaikum....

Alhamdulillah, hari ni aku dah berjaya melapor diri di ESQ. Tangguh punya tangguh, dpat jugak aku menjalankan tugas ku. Mula2 aku sampai di ofis pagi tadi, takde pe yang aku buat. Just duduk, bce newspaper. Boring yang amat. Hampir 2 jam aku tunggu aku nye supervisor datang. Ye la kan, nak lapor diri. Dukk je la melanguk... Hai.. Last2 dak ofis tu datang, bagi tau, Supervisor aku tu amik half day. So, after lunch baru masuk. Uih,,, Lama nak kena tunggu nih.. Aku pun mula malu. Ye la kan, tak tau nak wat ape... Tengok orang jer.. Malu la... Nampak sangat aku ni takde keje. Huuuuhuu..

Pastu, ade akk ni..Kak Suzana namae dia. Dia datang la kat aku... Dia suh aku tolong bhgn tele-marketing. Jmpe la ngan k.ida... K.ida pun tak tau nak bg pe kat aku. Aku dalam hati nih.. Bagi je la pape pun.. Susun2 kertas pun tak kesah... Hahahaa... Lastly.. K.ida bagi aku keje asingkan registration form ikut tahap training. Tak sampai 10 minit siap... Aku dah tak tau nak wat pe.. Kak Suzana datang.. Bawak kertas yang banyak.. Nak suh aku 'punch' kan... Orait jer.. Kejap je tu.. K.ida suh aku bukak ESQ nye website. Bace.. Aku dah tak tau nak bace ape kat website ESQ tuh.. Buat2 la bace...

And then, kitorang solat Zohor. Yang bestnye, berjemaah.. Walaupun ruang ofis kecik, tapi still boleh berjemaah. Zohor, Asar n Maghrib aku berjemaah di ofis. After solat Zohor, kitorang gi lunch sesame. Aku tak habiskan makanan aku.. Tak larat. Banyak sangat.. Sepinggan penuh mee goreng.. Tak baik betol ku hari nih. Heeehe.. After Lunch, Ku dapat keje baru. Ni baru betol. Sampai malam ngadap komputer. Amik nak kau.. Key in data.. Sakit pinggang aku. Last2 aku duk bersila atas kerusi tuh.. Huhuhu... Tak tahan sangat. After Maghrib, siap aku key in utk 3 event. Beratus2 nama aku kena key in.. Tu tak kira call lg.. Kalau call.. Mau takde suara aku dengan keadaan yang batuk2 skng nih. Settle je keje, makan kat ofis. Syok rupanya diorang nih. Klakar.. Aku makan makanan yang aku tak penah makan. Tauhu dengan sambal kacang. Nak muntah aku. Tak abis lagi.. Aku buang camtu je.. Ish3.... Esok kena makan nasik la... Tak boleh gini..

Dalam kul 8 lebih, baru balik umah. Satu lagi, yang bestnye company nih, takde punch card. Hahaha.. Bile aku keje kat sini, aku rase cam duk kat Indonesia... Mane tak nye, ramainye bapak2 Indonesia. Diorang la bos aku.. Hahahaha.. Tp diorang ok.. Cam bapak kita la.. Paling klakar Si Reza tuh... tak sangka aku.

K la... Cukup la utk hari nih... Aku cite lain kali lak.. Nnti, bile hp canggih aku dah ok, aku seltkan skali suasana dalam ofis aku. Suasana solat dan ape2 la... Wassalam..


No comments:

Post a Comment