Tuesday, February 2, 2010

MAJLIS DOA SELAMAT INTEAM & KTi

Assalamualaikum.....

Muslimat KTi

Hujung minggu yang lepas, sempat aku luangkan masa untuk ke ofis Inteam di Sri Damansara sempena Majlis Doa Selamat Inteam & KTi. Ini adalah program pertama KTi tahun 2010 selepas perlantikan saf kepimpinan baru. Majlis yang simple, tapi cukup bermakna buat yang hadir kerana majlis ini adalah untuk mendoakan kesejahteraan Inteam yang bakal meneruskan perjuangan dakwah di UK pada 25 Februari nanti.

Muslimin KTi

Majlis tampak meriah dengan kehadiran sahabat2 KTi dan juga akhi2 Inteam sendiri yg bermula pada pukul 11 pagi. Aku bersama sahabat, Ulfa pada mulanya pergi dengan menaiki teksi. Kami selamat sampai di Sri Damansara, tapi pakcik teksi tu salah park kami la. Huhuhu.. Agak putus asa la nak teruskan niat ke majlis tu. Ye la, dah la tak tau jalan, datang ngan teksi lak.. Tu dikira sesat la kot kan? Masa tu, tak tau la nak mintak tolong sape. Mujur la aku ingat pada k.nana. Dia ni penah blaja kat UiTM Dungun, kawan K. Muni.. Aku pun terus dapatkan no k.nana daripada K.Muni. Dengan bantuan k.nana n k.mira, aku selamat sampai ke Ofis Inteam Records.

Makanan yang terhidang.. best!!

After smpai, tunggu la ketibaan yang lain. Dalam kul 12, majlis bermula dengan bacaan tahlil. Tak sempat nak kenal sape yang conduct tahlil tu. Hehehe.. Lepas tahlil selesai, ade ucapan ringkas sket dari Akhi Amin, kemudian, Akhi Syahril dan yang paling penting, ucapan Mr Pres kami, Saudara Husaini. Mmg mantap!!! Tanpa melengahkan masa lagi, sesi makan pun bermula... Lapor sgt dh waktu tu. Teman lah orang pertama yang amik makanan.. Huhuhu.. Sungguh tak sabor.

Buah langsat yang penuh kenangan....

Lepas makan, kami solat zohor berjemaah. Mmg best, ukhuwah yang terbina tu takkan di lupa la smpai bila2.. Aku dihantar pulang oleh orang2 kuat KTi.. Thanks korang.. Jasamu akan ku kenang.. Nanti, ade rezeki nak join lagi program KTi dan harap dapat jmpe korang lagi next time..

Tengok la sape yang amik makanan dulu tu.. Ish3.. Itulah diriku...

Cedok ufa.. jangan tak cedok.. huhuhu..

Moga ukhuwah yang terjalin antara kita sahabat2 KTi akan terus berkekalan. Marilah kita sama2 memeriahkan KTi... (^_^)

No comments:

Post a Comment