Monday, March 1, 2010

TRAINING ESQ MCB 9 KUALA LUMPUR

Assalamualaikum....

Hujung minggu lalu, sempat aku ikot training ESQ MCB Angkatan 9 bertempat di Hotel De Palma Shah Alam. Jadi peserta. Ye la, rezeki tu ade mana2 kan. Mungkin ni rezeki aku untuk ikot training kali ni. Ini training tahap kedua selepas training basic. Alhamdulillah... I found it all in this training. Kalau kita nak ceduk ilmu baru, jangan sekali2 kita datang dengan minda yang teak terbuka. Ilmu tu luas kan, so, bukalah minda dan hati untuk terus erima ilmu Allah. Ni la yang aku cuba buat bila tiap kali training. Walaupun dah datang berulang kali, dan dah tahu what next... Tapi aku tetap cuba untuk ikhlaskan niat dan bukakan hati untuk menerima apatah lagi, MCB ini training pertama aku. Banyak yang aku dapat dalam training ni. Mungkin tak mampu nak ceritakan dengan kata2. Hanya yang mengalami akan tahu macam mana perasaan ikot training nih..

Bersama Erra Fazira dan Ziela Jalil. Diorang ni pun peserta tau.

Ni pulak dengan ATS.. Diorang ni best r..

Kawan ku bersama Ziela Jalil dan Erra Fazira.

Ni antara teman2 yang ikot training kali ni.

Moga, setiap peserta yang ikot training ni akan mendapat hikmah disebalik apa yang mereka lalui bukan hanya dalam dewan training, tapi jugak di luar atau dapat diaplikasikan dalam kehidupan seharian. Moga, meraka lebih tahu tanggungjawab mereka sebagai khalifah dan hamba di muka bumi ini. Dan harapan semoga lebih ramai yang akan dapat menyelami Islam, Iman dan Ihsan dikala saat ini ramai yang dahagakan Islam, Iman dan Ihsan (165).

1 comment: