Sunday, October 31, 2010

ESQ MAHASISWA UTP ANGKATAN 4

Assalamualaikum...

Minggu lepas, aku ke UTP. Universiti Teknologi Petronas. Dulu, mase skolah2 aku teringin nak blaja kt sini. Tapi, hajat tak kesampaian. Tapi, minggu lepas, ALLAH da tunaikan hajat aku utk jejakkan kaki ke UTP walaupun bukan sebagai STUDENT.. 

 Bermulalah episod sebuah training. Akhirnya terlaksana jua training ni.. Segala penat lelah, semuanya hasil TEAM ESQ UTP. Korang mmg gempak la.. Bersama Trainer Pak Firdaus Djamaris, yang memang tak asing lagi di kalangan ALUMNI MAHASISWA apatah lagi utk UTP kerana dari angkatan pertama hingga ke 4, semuanya dibawa oleh Pak firdaus Djamaris. Pak Fir diterbangkan khas dari JAKARTA setelah kontraknya di Malaysia tamat sebulan yang lalu. Ini lah masa bagi ALUMNI UTP untuk melepaskan rindu mereka pada Pak Fir. Termasuk juga aku. Itu yang sanggup aku ke UTP. (^_^)".. Tak lupa jugak, Abg Faizi. assistant trainer pada masa kejadian.. hehehe..


 Ini antara wajah peserta UTP yang mengikuti training kali ini. Jumlahnya hampir 200 orang.

 Ini pula suasana dewan training.. Sejuk!!! 
Dewan UTP ni luas.. Kalau dapat lg 200 peserta lagi pun muat.. hehehe.. Cuba lagi ye tahun depan..

 Ini seusai briefing ATS sblm hari kejadian. Mereka ni sgt komited.

 Abg Faizi, assistant trainer bersama2 dengan student UTP, Amy dan Aga pasang karpet dalam dewan.. Pasang yuk.. Jangan tak pasang.. :)

 Semangat!!! Banner cantek.. Nazrin, Amirul ngan Afnan tengok banner yang diorang pasang tu senget ke tak.. Huhuhu..

 Ini namanya "toet toet". Bila nak panggil peserta masuk dewan, kita kan guna benda alah yang comel nih.. Habis di contengnye.. Hahaha..

 Demi Matahari!!! Hehehe... Ini aksi peserta bersama Trainer, Pak Fir sesudah training. Lepas ni hari2 la nyanyi lagu DEMI MATAHARI siap dengan gaya lagi. Jangan msuk kelas, buat presentation pun start dgn DEMI MATAHARI sudah.. Pening lecturer nanti.. Hohoho..

 Ini Jackie Koh.. Salah satu peserta NON MUSLIM.. Feedback dia sangat bagus.. Semangat berkobar kobar dia nak jadi ATS lak pasni.. Takpe Jackie. Amalkan nilai yang kamu dapat dalam training ni ye. (^_^)". Sebarkan pada kawan2 yg lain..


 Inilah mereka yang bertungkus lumus menjayakan training ini.. Wajah2 gembira dan penuh semangat!!! Yeah..

 Ini pulak yang sentiasa berangan suatu hari nanti akan jadi TRAINER.. Takpe Iz'aan Irfan.. Insya Allah tercapai la hajat tu nnti.. Ameen..



 Hamboi... Serius benar yang tengah tu.. Hahaha..

Penat, lapar.. Kena isi perut dulu.. Makanan diorang mmg superb la.. Best sgt.. 

Training di UTP ni bagi satu kenangan yang paling indah buat aku sebenarnye. Paling indah. Terima kasih utk K.Mas & K.Shira yang ajak sy join ke UTP..Untuk TEAM ESQ UTP, akk doakan korang tahun depan akan lebih berjaya lagi. Make sure ESQ UTP ANGKATAN 5 menjadi kenyataan dengan peserta yang lebih ramai.. Jgn lupa jemput akk lagi.. Hehehe..

Pada yang blm ikut training ESQ ni, jom la join. Feel the experience. Nak cite tak best. Since korang da attend, baru la tau cmne ESQ ni, ape ESQ ni dan kita boleh kongsi cite ni same2. (^_^)"

*Tgk gmbar aku, K.Mas ngan K.Shira tengah makan tu, tetibe lak rasa lapar.. Aduh.. Kena gi dapur nih.. Gambar2 yang di publish ni... Credit to SYAFIQ yang amik gambar ni masa training dengan camera mahalnye dan credit jgk tuk AMIRUL HAFIZ yang telah meng'edit' gambar ini.. :)

2 comments:

  1. Pagi! Siap! Semangat!
    Thanks kak!
    X jangka lak akak dtg UTP sebenarnye.
    nway, sedap kek batik akak..
    nanti, buat lagi k
    untuk Angkatan 5 lak eh
    hehe
    nway, tq sgt2


    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    ReplyDelete
  2. Pagi!!

    Yup..akan di amalkan sebaik2nya~~
    thx~~

    Entri Terbaru: Aku, Exam dan Akhir Sem

    ReplyDelete