Saturday, October 30, 2010

SAVE THE SOUL SHOWCASE

Assalamualaikum..

Kali pertama aku dengar lagu dia, aku dah pasang angan2 nak jumpe dia.. Lagu first aku dengar INSYA ALLAH.. Mase tu, final exam. Aku dedicate lagu ni kat sume kwn2 aku yang satu rumah.. Diorang mula suka. Bila kitorang rasa lemah, kitorang pasang lagu ni.. Cukup memberi makna..

Kali ni, aku diberi peluang untuk ke konsert dia.. MAHER ZAIN "SAVE THE SOUL" SHOWCASE.. Seperti tak percaya.. Abis je waktu ofis, pukul 5.30 ptg, aku ngan kawan2 aku terus kuar. Menuju ke MBSA. Sangat excited aku waktu tu.. Asalnya, kami sedih jgk sbb tiket da abis.. Sangat cepat tiket abis. Tapi thanks to organizer, MY EVENT atau bosnye ABG LAN sbb reserved kt kitorg tiket yg diserahkan pd KAK ZAL.. 

Wardina dan Fetri Yahya, MC pada malam ni.


Persembahan permulaan yang cukup memukau dari Aishah dan Inteam.. Suara Aishah yang best tu dan Inteam dgn lagu2 yang best!!


Keadaan auditorium.. Mula dipenuhi dengan penonton.. Ni tak start lagi konsertnye.. :)

 Keadaan pentas sebelum konsert bermula...

 Best betul dengar Maher Zain nyanyi live..Teringat Maher Zain de ckp.. Dia rasa rugi sbb kawin mase umur 28 tahun.. Dia spatutnya kawin masa umur 21.. hehe.. For The Rest of My Life.. My Fav song.. Aku harap, suatu hari nanti ade seseorang yang dapat nyanyikan lagu ni utk aku.. =.="


 Gambar tak cantek sbb xde camera mahal.. Ni catch diz moment pakai camera HP, 5 Mp My SonyEricson Yari.. Huhuhu..


 Ni bukti tau.. Tiket konsert Maher Zain yang kitorang dapat!!!

 Sahabat KTI @ Komuniti Teman Inteam yang sempat aku jumpa.. Adzi ngan Ira.. (^_^)"





 Ini geng2 ofis yang datang.. Credit to Abg Wan yang amik gmbar nih.. Peace!!!


Bukan Maher Zain yang penting sebenarnya.. Tapi diz moment yang sgt penting buat aku. Cerita Maher Zain dh jadi salah satu kisah dalam hidup aku. Cerita aku, dia dan mereka.. Insya ALLAH, bulan 2 tahun depan ade lagi. Kalu ade rezeki, jumpe lagi..

No comments:

Post a Comment