Monday, January 10, 2011

CAMERON HIGHLAND

Assalamualaikum...

Bulan Decenber 2010, sempat aku tutup dengan berjalan ke Cameron Highland.
Jalan-jalan hilangkan stress.
Syok sangat. Walaupun sehari.
Malas nak cite, nak letak gambar je..
























Selesai.. Tengok gambar je.. Huhuhu..

KONVOKESYEN UITM KE 73

Assalamualaikum..

Hohoho.. Aku memang sungguh ketinggalan.
Ye la, konvo ni tahun lepas punya la.. Aku baru nak tulis cite sal konvo nih..
Takpe la, asal aku dapat bagi tahu sume orang yang aku dah konvo..
Aku dah tak jadi student sepenuh masa dah.

 
Ni aku bersama abah dan ibu tercinta. 
Abah aku ni sebenarnye, baru je kuar hospital.
Dia la yang paling semangat nak datang konvo aku.
Kalau dia still duk hospital, aku rasa aku konvo sesorang la. 
Mesti menangis aku atas pentas amik scroll.. Hoho..

 
Ni pulak, kawan serumah aku.. 
Haishhh.. Dengan dia ni la aku berhempas pulas study..
Dia bagi semangat kat aku, aku bagi semangat kat dia.
K.Radiah. pasti aku rindu dia forever la. Akhirnya, kami berjaya!!!



Yang kat atas ni semua kawan-kawan aku selama 3 tahun aku di UiTM Dungun nih.
Kawan sekelas. Dari sem satu, sampai la sem 5.
Sem 6 dah praktikal, so takde la kelas ye.
Dengan diorang ni la aku terpaksa bersaing.
Siapa hebat? Kami semua hebat!!! Hehehe..

Akhirnya, aku tak kisah la orang nak cakap ape, yang penting aku dah berjaya menggenggam segulung ijazah.
Sesuatu yang aku tak sangka, akhirnya menjadi realiti. 
Walaupun tak cemerlang, tapi tidak la gagal.
Sebab GAGAL itu tak pernah ada dalam kamus hidup ZURAIDAH.

Jadi, aku nak nasihatkan la pada korang-korang yang tak grad lagi, yang masih di alam persekolahan, di alam universiti tu, belajar la sungguh-sungguh ya.
Jangan hampakan harapan mak bapak kita.
Usaha la setakat yang kita mampu.
Tapi, jangan la tak usaha langsung ya. 
Nanti diri sendiri yang akan merana.
Menangis tak berlagu weyh!!!

Aku wish, good luck untuk korang semua!!! 
Especially yang masih berada di UiTM Dungun. 
Kawan-kawan seperjuanganku.
Korang lah yang terbaek!!
Jadi, lakukan yang terbaek!!! (^_^)"

Tuesday, January 4, 2011

SELAMAT TAHUN BARU!!!

Assalamualaikum...

Hmmm.. Agak lama aku tak mengupdate blog kesayangan nih (sayang ke???) Hahahah.. Dah bersawang sebab aku tak ade masa la nak nulis. Bile idea datang, aku lak sibuk memanjang. Bile takde idea, dah kering baru la aku subuk nak bukak blog ni.. Adoyai... Ni la sifat dominan aku. Hik..Hik..Hik..

Tak payah la cakap pasal ni.. Sebab tujuan aku ni nak wish SELAMAT TAHUN BARU!! Bukan nak celoteh panjang-panjang. Orang lain sibuk wish kan.. Aku pon nak jugak.. Walaupun dah terlepas beberapa hari. Almaklum la.. Aku sambut tahun baru dekat kampung. So, takde makna nye nak wish awal-awal kat blog nih. 

Cakap pasal tahun baru, ape azam korang tuk tahun nih? Aku? Tak berazam la.. Hahaha.. Azam tahun lepas? Aku pun da tak ingat.. Asyik renew azam je.. Hahaha.. Aku ingat la kan, azam tahun ni aku nak improve career aku. Ye la, da keje. Mesti la nak improve. Nak kumpul duit banyak-banyak. Pastu, aku nak timba air perigi ilmu banyak-banyak. Ilmu MARKETING? Tak pe la.. Aku tinggal kat blakang je dulu. Aku tak perlukan sekarang. Tapi, untuk masa depan aku akan guna. Sebab aku da plan ni.. Nak jadi penternak, peladang, petani moden.. Wahh!!! Tapi nak kena tau market jugak. So, aku akan guna ilmu marketing tu nanti ye. 

Ok la.. Aku nak gi lunch.. Aku akan sambung lagi dengan cerita2 yang tertinggal banyak tu..