Friday, August 5, 2011

TERAWIH ~ NGANTUK.. SAY NO!!!

Assalamualaikum..

Yabedabeduuuuu.. Saya datang lagi dengan impian saya hari ni.
Bila kita terawihkan, mesti ade sikit-sikit rasa ngantuk. Ngape ye? Asyik menguap je.. (Ye, saya mengaku.. Memang saya begitu.. heheh.. (>.<) Kadang-kadang tu kan, rasa macam nak tumbang je bile tengah solat tu. Rasenye dah tak ade yang duk bertenggek kat mata ni. :P

So, impian saya hari ni semoga saya bila terawih nanti, saya tak la rasa mengantuk. Lebih khusyuk ade la kot nanti. Tapi kan, mujur la Pak Imam kat masjid yang saya pegi ni tak la baca terlalu panjang dan mendayu. Sedap-sedap dengar je. Tu yang tak jadi nak tutup mata masa solat terawih. Hehehee..



Sebenarnye kan, Pak Imam tu salah satu faktor jugak untuk saya tidak mengantuk. Kalau dia baca best, mane boleh nak ngantuk. Kita pun boleh follow ape dia baca. Clear dan jelas pembacaanya.. Lagi satu faktor, tempat. Alamak.. Kalau ramai sangat pun tak jadi jugak. Ade je can nak lelap.. Maklum la dah ramai. buleh je nak menyuruk.. Kikiki.. Cik zuraidah tak penah buat ye.. Jangan persepsi.. Ni yang paling utama. Makan banyak mase berbuka. Bila perut dah penuh, tak tahan dah la mata nak bukak lagi. Nasib baik la cik zuraidah tak makan berat mase berbuka. Cukup kurma 3 biji.. Air segelas.. Pastu lepas terawih nak makan banyak mane, hadap la ye. :)

4 comments:

  1. hehe/ aah la. kadang2 kan adik nguap. ish3. tp bukan ngantuk. nguap je.

    ReplyDelete
  2. hahaha... Kite nguap je. Mane ade tdo. Nguap tu tnda happy kot. Hahaha.

    ReplyDelete
  3. hahahah..ye kew??bagus teori tini ngan zue ni..menguap tu tanda gumbire..hahahah!!

    ReplyDelete
  4. hahaha.. Zana.. ni bagus punya teori. Org lain sume kate nguap tu ngatuk.. X best langsung.. :P

    ReplyDelete