Wednesday, September 28, 2011

RIBENA OH RIBENA

Assalamualaikum...

Air ribena... Emmmm.. Sedap.. Bayangkan, air ribena yang sangat sejuk dan segar rasanye.

Ape mimpi si zuraidah ni sebut air ribena nih! Untuk pengetahuan kalian semua, zuraidah tak gemar la air ribena ni. Yang dia reti dan sangat suka minum, air kosong. Atau nama commercialnye, sky juice.. Apa la zuraidah ni xde selera langsung minum air kosong.

Aik, abih, suka ati aku la nak minum air ape pun!!


Hari tu, pi umah kak oyen ngan fairuz. Diorang siapkan makan malam untuk kami. Yang best tu, air ribena. Aku memang la x minum air tu. Tengok pun da tau tu ribena. Takpe la, nanti aku nak air aku pi amik sendiri la kat dapur. Almaklum la, aku memang suka buat rumah orang macam rumah aku. Ok pe.. Tak malu, tak segan. Hehehe. Tapi, tibe-tibe, tengah aku makan tu, tersedak la pulak.. Terpaksa la aku capai air ribena tu. Itulah kali pertama aku minum air ribena.

Ya Allah, ketinggalan zaman nye kau zuraidah.. Ngeee...

p/s : entry ni dibuat hanya nak bagi tahu, aku tak minum air ribena. Air feberet aku cumalah air kosong. Kalau ye pun nak bagi aku air best, bagi air teh ngan sirap sudah.. (Nampak sangat selera orang kampung!!!)

6 comments:

  1. ya allah.. air ribena ni sedappp sgt! suka minum kalau drive nak balik melaka. hehe

    ReplyDelete
  2. ribena ni minum time rasa nak minum je.. hehe

    feveret kita sama! sky juice.. nyum2..

    ReplyDelete
  3. owhh..taw daah,pasni klu nak soh zue menom air pelik2 kene tunggu die tercekik dolu..hahahah

    ReplyDelete
  4. zanna, mmg cenggitu la gamaknye.. hahhaa

    ReplyDelete
  5. pica, kita mmg la selera tak semegah.. air kosong!!!

    ReplyDelete
  6. tini, ribena untuk kanak-kanak ribena.. kui3..

    ReplyDelete